Flatfix Fusion

FlatFix Fusion is een revolutionair lichtgewicht platdaksysteem dat ingezet kan worden voor nagenoeg alle platte daken. Met een minimum aan ballast kan het gekoppelde aerodynamische systeem voor zowel grote als kleine systemen worden gebruikt. Dit is een van de redenen dat wij als leverancier van zonnepanelen in Apeldoorn dit merk aanbevelen,. Het unieke ontwerp laat zich met dezelfde componenten opbouwen in zowel een klassieke Zuid opstelling als ook in een Oost-West of Noord-Zuid opstelling. FlatFix Fusion heeft een opstellingshoek van 13 graden, dit zorgt ervoor dat het PV-systeem bij nagenoeg iedere oriëntatie zeer goede opbrengsten kan behalen. FlatFix Fusion voorziet in verschillende slimme features waaronder een geïntegreerd kabelmanagement, thermische ontkoppeling van de zonnepanelen en het dak en passieve koeling van de zonnepanelen. Deze features lijden tot een hoger rendement van het PV systeem en een verlenging van de levensduur van zowel de zonnepanelen als het dak. Juist daarom is dit materiaal zeer geschikt voor projecten met SDE subsidie.

Voordelen van Flatfix Fusion

  1. FlatFix Fusion is getest in de windtunnel en is beschermd door meerdere patenten;
  2. FlatFix Fusion is een 100% Nederlands product;
  3. Supersnelle installatie, dus weinig overlast;
  4. Standaard geleverd met 20 jaar garantie, hiermee wordt de kwaliteit van het systeem gewaarborgd en biedt het de zekerheid die nodig is;
  5. Lage ballast zorgt voor een lagere levensduur van uw dak, minder kans op lekkages;
  6. Esthetisch een zeer strak uiterlijk, een lust voor het oog;

Montage

De hoofdcomponenten van het FlatFix Fusion systeem worden door middel van slimme klik-verbindingen in elkaar geklikt, hierdoor wordt de montagetijd sterk verkort. Zowel de zijkanten als de achterkant van het PV-systeem worden afgeschermd met universele winddeflectors. Door deze winddeflectors is er slechts op een aantal punten ballast nodig en komen er minder krachten op de zonnepanelen en het dak. Dit komt de levensduur van zowel het dak als de zonnepanelen ten goede. De kabels en stekker van het PV-systeem worden eenvoudig bevestigd aan het montagesysteem zodat deze niet op het dak komen te liggen. Hierdoor wordt de kans op storingen in het elektrische circuit sterk verkleind.

Calculatie

Ieder dak is anders. Als klant kunt u bouwen op onze kennis en expertise. Met behulp van onze FlatFix Fusion calculator berekenen wij per project vooraf welke materialen we nodig hebben en weet we zeker dat de juiste materialen gebruikt worden voor uw situatie. Ook berekenen wij per project de benodigde hoeveelheid ballast, zodat uw dak niet onnodig lijdt onder het gewicht van uw zonnepanelen.

12 jaar ervaring

FlatFix zijn uitvoerig getest door gerenommeerde testinstituten zoals DNW (windtunnel), BRE en zijn onder andere gecertificeerd volgens het Nederlands bouwbesluit en de NEN 7250 door BDA/KIWA. FlatFix fusion is een product van ESDEC BV, een Nederlandse onderneming.

Sinds de oprichting van Esdec BV in 2004, zijn er wereldwijd meer dan 4.000.000 zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen van >1GWp op ClickFit en FlatFix geïnstalleerd. Esdec BV is één van de grootste Nederlandse producenten van zonnepaneel montagesystemen.