Accu voor zonnepanelen

Een accu voor zonnepanelen: iets voor u? Ontdek de voordelen...

Een accu voor zonnepanelen - voor de particuliere markt ook wel thuisaccu of thuisbatterij genoemd - is bezig met een grote opmars. Dat is niet geheel verrassend, want zo’n accu biedt veel voordelen. Met een accu slaat u namelijk de opgewekte zonne-energie op die u op dat moment niet direct nodig hebt. Zowel bedrijven als particulieren kunnen daar veel profijt van hebben. Bent u benieuwd of zo’n accu voor zonnepanelen ook iets voor u is? Onze specialisten adviseren u graag!

Wat kunt u met een accu voor zonnepanelen?

Dit type accu’s is er in verschillende uitvoeringen, die variëren in bijvoorbeeld vermogen, capaciteit en grootte. Naast speciale accu’s voor particulieren zijn er ook speciale accu’s voor bedrijven. Er is dus altijd een accu die het best bij uw situatie past. Zo’n accu kunt u koppelen aan uw panelen. Wekt u meer zonne-energie op dan u verbruikt? Dan kunt u dit overschot met een accu voor zonnepanelen opslaan. Vervolgens kunt u met deze opgeslagen energie twee dingen doen:

•   Op een later moment gebruiken

•   Terugleveren aan het net

Wij denken graag met u mee over hoe u deze mogelijkheden optimaal kunt benutten. Zo kunt u maximaal rendement uit uw accu halen.

Verschillende merken accu's

Bij Beter Duurzaam kunt u terecht voor een topkwaliteit accu voor zonnepanelen van verschillende merken. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste merken:

•   Tesla Blue Planet

•   Kiwatt

•   SolarEdge

•   Enphase

•   Huawei

Is een accu voor zonnepanelen rendabel?

Bent u benieuwd of zo’n accu rendabel voor u is? Onze specialisten berekenen dit graag voor u. Afhankelijk van uw situatie kan het ook interessant zijn om te kiezen voor een modulair systeem. Met zo’n systeem hebt u flexibele mogelijkheden om uw systeem op termijn met losse modules uit te breiden. Onder bepaalde omstandigheden kan zo’n modulaire accu een interessante investering zijn. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies op maat!

Neem contact op voor maatwerk advies

Overweegt u een accu voor zonnepanelen en bent u benieuwd welke mogelijkheden het beste bij u passen? Neem voor vrijblijvend advies op maat gerust contact op met de specialisten van Beter Duurzaam. Wij denken graag met u mee en kunnen u naast advies ook ontzorgen in levering, installatie en onderhoud.

Terugleversubsidie - Waarom ingesteld?

Terugleversubsidie aanvragen - hoe werkt dat?

Terugleversubsidie - overgang saldering

Terugleversubsidie - hoe werkt dat?

Wat is terugleversubsidie zonnepanelen?