Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Eric en Robert officieel SolarSpecialist

juni 28th, 2023 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Hoera: onze collega's zijn geslaagd en nu officieel Solar-Specialist. Van harte gefeliciteerd Eric Willemsen, Justin Schiltman en Robert Smit! Dat is dubbel feest, want met hun vakkennis kunnen ze jou perfect adviseren over zonnepanelen.

Onze Solar-Specialisten

Wat betekent het precies om Solar-Specialist te zijn?

Het diploma voor Solar-Specialist wordt verkregen door het succesvol afleggen van het examen, dat uitgebreid de kennis en vaardigheden test op het gebied van het ontwerpen en adviseren van zonnestroomsystemen. De opleiding tot Solar-Specialist omvat verschillende aspecten, waaronder:

  1. Kennis van de (zonne)energiemarkt: Het begrijpen van de dynamiek en ontwikkelingen binnen de (zonne)energiemarkt, inclusief trends, regelgeving en technologische vooruitgang.
  2. Opbrengstberekeningen: Het vermogen om nauwkeurige berekeningen te maken van de verwachte energieopbrengst van zonnestroomsystemen, rekening houdend met factoren zoals de geografische locatie, zoninstraling, systeemoriëntatie en efficiëntie van de componenten.
  3. Financiële modellen: Het begrijpen en kunnen toepassen van financiële modellen en berekeningen met betrekking tot zonnestroomsystemen, waaronder investeringsrendement, terugverdientijd, financiële subsidies en fiscale stimuleringsregelingen.
  4. Werking van de componenten van een zonnestroomsysteem: Gedegen kennis van de verschillende componenten die deel uitmaken van een zonnestroomsysteem, zoals zonnepanelen, omvormers, bekabeling, montagesystemen en energieopslagtechnologieën. Inzicht in hun functies, werking, specificaties en onderlinge samenhang.
  5. Het goed ontwerpen van zonnestroomsystemen: De vaardigheid om efficiënte en betrouwbare zonnestroomsystemen te ontwerpen op basis van klantbehoeften, locatievereisten, energieverbruiksprofielen en budgettaire overwegingen. Dit omvat het selecteren van de juiste componenten, het dimensioneren van het systeem, het bepalen van de optimale opstelling en het opstellen van gedetailleerde technische tekeningen en documentatie.

Een succesvol afgerond examen toont aan dat de kandidaat beschikt over de vereiste kennis en vaardigheden om als Solar-Specialist te functioneren. Het behalen van het diploma Solar-Specialist erkent hun expertise en bekwaamheid op het gebied van zonnestroomsystemen.

Maurits Zuidijk